As Oy Robertuksen ullakkohuoneistot luovutettiin osakkaille sovitussa aikataulussa
As Oy Robertuksen ullakkohuoneistot luovutettiin osakkaille sovitussa aikataulussa

article Author

Author's role

July 31, 2023

Article Published

Julkaistu 01.12.2021

As Oy Robertuksen ullakkohuoneistot luovutettiin osakkaille sovitussa aikataulussa

Kohde:

Asunto Oy Robertus
Iso Roobertinkatu 35-37
Helsinki
2019 - 2021

Hilkos Consulting Oy:n tehtävät:

  • Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen
  • Kustannuslaskenta ja -suunnittelu
  • Rakennustöiden työmaavalvonta
  • Talotekniikkatöiden valvonta

Iso-Roobertinkadulle on valmistunut 16 modernia ullakkohuoneistoa. Talonyhtiö toimi itse urakan rakennuttajana. Rakennuttamalla ullakkohuoneistot itse, talonyhtiö maksimoi lisärakentamisesta saadun myyntituoton ja kykeni tällä tavoin kustantamaan merkittävämmin taloyhtiössä tehtäviä / tekeillä olleita / tulevia korjauksia. Lisäksi rakennuttamalla hankkeen itse, taloyhtiö piti projektin määräysvallan itsellään. Myymällä merkintäoikeuden ulkopuoliselle urakoitsijalle tätä valtaa hankkeelle ei olisi ollut.

Projektin läpiviennin kannalta ensiarvoisen tärkeässä roolissa oli tiimi, joka koottiin toteuttamaan hanketta. Taloyhtiön oma ohjausryhmä, rakennuttaja, valvojat, suunnittelijat, urakoitsijat ja kiinteistövälittäjä osallistettiin kehittämään onnistunutta hanketta ja puhaltamaan yhteiseen hiileen ensimetreiltä lähtien. Hankkeelle tehtiin kattavat riskianalyysit (mm. myyntiriskien kartoitukset) ennen hankepäätöksen tekemistä, joilla minimoitiin kaikki rakennuttamiseen liittyvät sudenkuopat ja riskit.

Laadukas lopputulos varmistettiin rakentamalla kermikatto tuuletusväleineen peltikaton alle. Tämä rakenne pitää kiinteistön vesikaton viileämpänä eikä räystäille enää muodostu jäämuodostelmia, jotka ovat omiaan aiheuttamaan vesivahinkoja tai muita vaurioita.

Huoneistojen myynti valmisteltiin huolellisesti, minkä ansiosta kaikki 16 huoneistoa myytiin hetkessä ja myynnille asetetut tavoitteet ylitettiin kirkkaasti.

Hanke pysyi aikataulussa ja valmistui kahdessa vaiheessa kesällä ja syksyllä 2021.

10 askelta onnistuneeseen korjausrakennushankkeeseen

Kokosimme vinkit Yli 400 hankkeen kokemuksella yhteen pakettiin. Katso miten voit säästää aikaa ja rahaa. Lataa alta.
Lomake lähetetty! Sinut ohjataan lataukseen...
“Olemme vuosia tehneet Hilkoksen rakennuttamisen ja valvonnan kanssa yhteistyötä niin kiinteistöjen korjaushankkeissa kuin vuokralaismuutoksissa. Hilkos pystyy toimimaan hankkeissa ketterästi ja vastaamaan annetuista hankkeista kokonaisvaltaisesti. Heidän toiminnassaan näkyy vahvasti asiakastarpeiden ymmärtäminen ja tahtotila ajaa tilaajan etua hankkeissa.”
Joonas Vuonio, Kiinteistöpäällikkö, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito
“Hilkoksen asiantuntemus on omaa luokkaansa. Hankesuunnitteluvaiheessa kuunneltiin hallitusta ja sen toiveita. Ikkunaremontti toteutettiin asukkaiden kannalta vaivattomasti kunnostamalla ikkunoiden vanhat, hitaasti kasvaneesta puusta tehdyt, raamit. Suosittelen Hilkosta.”
Tom Eckstein, Hallituksen jäsen ja kiinteistösijoittaja, As Oy Mannerheimintie 44
“Hilkos Consultingin tiimi oli taloyhtiömme hallituksen tukena koko mittavan peruskorjauksen ajan. Hallituksen puheenjohtajana arvostin erityisesti heidän ammattitaitoaan, nopeaa reagointikykyä yllättäviin tilanteisiin, joustavuutta ja luotettavuutta. Tukea ja ongelmien ratkaisuehdotuksia oli aina saatavilla nopealla aikataululla kun niitä tarvittiin.”
Katja Itkonen, Hallituksen puheenjohtaja, Kiinteistö Oy Helsingin Kaisaniemenkatu 3
“Olen erittäin tyytyväinen yli vuosikymmenen kestäneeseen yhteistyöhön Hilkos Consultingin kanssa. Tekevät aina laadukkaasti sen minkä lupaavat.”
Henrik Wikström, Hallituksen puheenjohtaja, Sarlin Group Oy Ab