Sola Business Valley toimistotaloon oma aurinkoenergialaitos
Sola Business Valley toimistotaloon oma aurinkoenergialaitos

article Author

Author's role

January 10, 2023

Article Published

Julkaistu 15.11.2021

Sola Business Valley toimistotaloon oma aurinkoenergialaitos

Kohde:
Kiinteistö Oy Sola Business Valley
Sokerilinnantie 11
Espoo
2020 - 2021
2020 - 2021

Hilkos Consulting Oy:n tehtävät:

  • Hankkeen rakennuttaminen
  • Rakennustöiden työmaavalvonta
  • Talotekniikkatöiden valvonta

Espoon Leppävaarassa sijaitseva Sola Business Valley sai katolleen 121 kWp aurinkoenergialaitoksen, jonka arvioitu sähkön vuosituotanto on 110 MWh. Kiinteistön vesikattoon suoritettiin kuntotutkimukset ennen voimalan asennusta. Aurinkoenergialaitoksen suunnitteli ja rakensi sekä ylläpitää avaimet käteen periaatteella Solnet Finland Oy. Kaikilla katoilla olevilla komponenteilla on 25 vuoden takuu. Investointi on taloudellisesti kannattava ja vähentää kiinteistön energiakustannuksia. Aurinkoenergialaitos täyttää ja monilta osin ylittää esimerkiksi AON Plc vakuutusyhtiön suositukset aurinkosähköjärjestelmän asennuksesta.

Aurinkosähköjärjestelmä on paneelioptimoitu. Paneelioptimoidun järjestelmän automaatio-ominaisuudet mahdollistavat paneelikentän jännitteen alentamisen turvalliselle tasolle. Aurinkosähköjärjestelmän turvallisuusominaisuudet ylittävät eurooppalaiset säännökset ja vaatimukset varmistaen asentajien, huoltohenkilökunnan, pelastushenkilökunnan sekä kiinteistön turvallisuuden. 

Aurinkosähköjärjestelmän automaatio myös ohittaa vikaantuneen komponentin mahdollistaen voimalan toiminnan muilta osin täydellä teholla. Reaaliaikainen paneelitason seuranta, vikailmoitukset ja vikasietoisuusominaisuudet varmistavat maksimaalisen tuotantotehon ja parhaan mahdollisen tuoton investoinnille.