Bulevardi 14 - pala kauneinta Helsinkiä
Bulevardi 14 - pala kauneinta Helsinkiä

article Author

Author's role

January 10, 2023

Article Published

Julkaistu 01.11.2022

Bulevardi 14 - pala kauneinta Helsinkiä

Kohde:

Asunto Oy Helsingin Bulevardi 14
Bulevardi 14
Helsinki
2020 - 2022


Hilkos Consulting Oy:n tehtävät:

  • Osakkaiden asettama rakennustyön tarkkailija
  • Rakennustyön tarkkailijan asiantuntijatehtävät


Kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävässä Korppikotkan korttelissa sijaitsevassa kiinteistössä, As Oy Helsingin Bulevardi 14, toteutettu laaja peruskorjaus on valmistunut. Peruskorjauksessa muutettiin suurin osa kiinteistön toimitiloista asunnoiksi perustajaosakkaan Taitokaari Oy toimesta.

Tämän vuonna 1896 valmistuneen uusrenesanssitalon on suunnitellut Waldemar Aspelin. Kiinteistö toimi valmistumisensa jälkeen asuinkäytössä aina 1900-luvun jälkipuoliskolle asti, jolloin sen asunnot muutettiin toimistoiksi ja liiketiloiksi.

Kiinteistöön valmistui noin 40 korkealuokkaista huoneistoa joiden koot vaihtelevat 20 neliöstä aina 400 neliöön asti. Huoneistoissa on korkea huonekorkeus, upeat materiaalit ja laadukas varustelutaso. Uudistaminen on toteutettu menneen ajan henkeä kunnioittaen. Kiinteistön kaunis julkisivu on säilynyt lähes alkuperäisenä ja sisätiloista löytää edelleen lukuisia aikakaudelle tyypillisiä detaljeja. Tunnelmaa ylläpitävät myös kivijalkaliiketilat, joissa toimii laatutietoisia kotimaisia yrittäjiä.