Yrjönkatu 11 autohallin autopaikat saivat autonlatauspistokkeet
Yrjönkatu 11 autohallin autopaikat saivat autonlatauspistokkeet

article Author

Author's role

July 31, 2023

Article Published

Julkaistu 01.12.2020

Yrjönkatu 11 autohallin autopaikat saivat autonlatauspistokkeet

Kohde:
Kiinteistö Oy Helsingin Yrjönkatu 11
Yrjönkatu 11
Helsinki
2020

Hilkos Consulting Oy:n tehtävät:

  • Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen
  • Kustannuslaskenta ja -suunnittelu
  • Rakennustöiden työmaavalvonta
  • Talotekniikkatöiden valvonta

Yrjönkatu 11 -kiinteistön pihakannen alaisen autohallin kaikki autopaikat sähköistettiin 22 kW:n autonlatauspistein. Toimenpiteelle saatiin ARA-tuki. Kiinteistön sähkökeskukseen oli aikoinaan asennettu varauksia, joten muutostyö oli helppo eikä sähkökeskukseen tarvinnut tehdä laajennuksia. Muutostyö sujui nopeasti eikä se juurikaan haitannut autohallin normaalia käyttöä.

Tärkein ominaisuus jolla kiinteistön vanhastakin sähköjärjestelmästä voidaan päivittää ajantasainen sähköautojen lataamiseen ilman kalliita sähköremontteja, on älykäs kuormanhallinta. Ilman älykästä kuormanhallintaa sähköjärjestelmä pitää mitoittaa kaikkien latauslaitteiden yhteisen huipputehon mukaan. Sähkön kulutuspiikki syntyy asuintaloissa tyypillisesti iltaisin ihmisten palatessa töistä. Sähköautoilijalle tärkeintä on kuitenkin, että akku on aamulla täysi. Tehonhallinta tasaa tehokuormaa yön tunteihin niin, että kaikki saavat tarvitsemansa latauksen. Tehonhallinnan merkitys kiinteistön sähköjärjestelmän kustannustehokkuudelle kasvaa sitä mukaa kun sähköautoja ja latauspisteitä tulee lisää.

10 askelta onnistuneeseen korjausrakennushankkeeseen

Kokosimme vinkit Yli 400 hankkeen kokemuksella yhteen pakettiin. Katso miten voit säästää aikaa ja rahaa. Lataa alta.
Lomake lähetetty! Sinut ohjataan lataukseen...
“Olemme vuosia tehneet Hilkoksen rakennuttamisen ja valvonnan kanssa yhteistyötä niin kiinteistöjen korjaushankkeissa kuin vuokralaismuutoksissa. Hilkos pystyy toimimaan hankkeissa ketterästi ja vastaamaan annetuista hankkeista kokonaisvaltaisesti. Heidän toiminnassaan näkyy vahvasti asiakastarpeiden ymmärtäminen ja tahtotila ajaa tilaajan etua hankkeissa.”
Joonas Vuonio, Kiinteistöpäällikkö, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito
“Hilkoksen asiantuntemus on omaa luokkaansa. Hankesuunnitteluvaiheessa kuunneltiin hallitusta ja sen toiveita. Ikkunaremontti toteutettiin asukkaiden kannalta vaivattomasti kunnostamalla ikkunoiden vanhat, hitaasti kasvaneesta puusta tehdyt, raamit. Suosittelen Hilkosta.”
Tom Eckstein, Hallituksen jäsen ja kiinteistösijoittaja, As Oy Mannerheimintie 44
“Hilkos Consultingin tiimi oli taloyhtiömme hallituksen tukena koko mittavan peruskorjauksen ajan. Hallituksen puheenjohtajana arvostin erityisesti heidän ammattitaitoaan, nopeaa reagointikykyä yllättäviin tilanteisiin, joustavuutta ja luotettavuutta. Tukea ja ongelmien ratkaisuehdotuksia oli aina saatavilla nopealla aikataululla kun niitä tarvittiin.”
Katja Itkonen, Hallituksen puheenjohtaja, Kiinteistö Oy Helsingin Kaisaniemenkatu 3
“Olen erittäin tyytyväinen yli vuosikymmenen kestäneeseen yhteistyöhön Hilkos Consultingin kanssa. Tekevät aina laadukkaasti sen minkä lupaavat.”
Henrik Wikström, Hallituksen puheenjohtaja, Sarlin Group Oy Ab