Navigator-talossa päätökseen laaja tilojen saneeraus
Navigator-talossa päätökseen laaja tilojen saneeraus

article Author

Author's role

July 31, 2023

Article Published

Julkaistu 01.02.2020

Navigator-talossa päätökseen laaja tilojen saneeraus

Kohde:

Kiinteistö Oy Helsingin Kaisaniemenkatu 3
Unioninkatu 12
Helsinki
2017 - 2020

Hilkos Consulting Oy:n tehtävät:

  • Hankkeen johtaminen ja rakennuttaminen
  • Kustannuslaskenta
  • Rakennustöiden työmaavalvonta
  • Talotekniikkatöiden valvonta

Kaartinkaupungissa sijaitseva Navigator-talo rakennettiin 1905. Tämän jugendtalon arkkitehtinä on toiminut Harald Neovius ja rakennuksessa toimi aikanaan muun muassa Suomen Höyrylaiva Osakeyhtiö eli Finska Ångfartygs Aktiebolaget, tuttavallisemmin Effoa. Nykyisin kyseinen yhtiö tunnetaan nimellä Tallink Silja.

Navigator-talossa toteutettiin toimisto- ja ravintolatilojen saaneeraukset. Saneeratut tilat käyttöönotettiin useassa vaiheessa. Korjaustöiden yhteydessä tehtiin kiinteistöön myös hissikuilu sekä laajat ilmanvaihtomuutokset. Hissin rakentaminen viime vuosisadan alussa rakennettuun kiinteistöön oli haasteellinen, koska talon sisällä jouduttiin tekemään louhintoja. Hissikuilu tehtiin valuharkko rakenteella. Suuret keittiötilat vaativat massiiviset tekniikkamuutokset ilmanvaihtojärjestelmään. Käytännössä koko ilmanvaihtojärjestelmä jouduttiin rakentamaan uudelleen. Toimistotilat sijaitsevat kiinteistön ensimmäisessä ja kolmannessa kerroksessa. Näihin tiloihin lisättiin kaukojäähdytys.

Ravintolatiloihin avasi Suomen kalleimpana ravintolahankkeena tituleerattu ravintola Laava. Kolmessa tasossa toimivaan ravintolaan on luotu useita teemahuoneita. Ravintolasta löytyy muun muassa polynesialainen Kon-Tiki-baari, jonka katonrajassa oleviin laivakoristeisiin on saatu eloa valoprojisoinneilla. Baarin takana avautuu tikityyliin sisustettu alue, jossa tunnelmaa tuovat seinille ripustetut naamiot, värivalot ja äänitehosteet, jotka on luotu nauhoittamalla villieläinten ääniä viidakossa. Ravintolassa on myös lukuisa muita eri teemoilla sisutettuja huoneita.

10 askelta onnistuneeseen korjausrakennushankkeeseen

Kokosimme vinkit Yli 400 hankkeen kokemuksella yhteen pakettiin. Katso miten voit säästää aikaa ja rahaa. Lataa alta.
Lomake lähetetty! Sinut ohjataan lataukseen...
“Olemme vuosia tehneet Hilkoksen rakennuttamisen ja valvonnan kanssa yhteistyötä niin kiinteistöjen korjaushankkeissa kuin vuokralaismuutoksissa. Hilkos pystyy toimimaan hankkeissa ketterästi ja vastaamaan annetuista hankkeista kokonaisvaltaisesti. Heidän toiminnassaan näkyy vahvasti asiakastarpeiden ymmärtäminen ja tahtotila ajaa tilaajan etua hankkeissa.”
Joonas Vuonio, Kiinteistöpäällikkö, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito
“Hilkoksen asiantuntemus on omaa luokkaansa. Hankesuunnitteluvaiheessa kuunneltiin hallitusta ja sen toiveita. Ikkunaremontti toteutettiin asukkaiden kannalta vaivattomasti kunnostamalla ikkunoiden vanhat, hitaasti kasvaneesta puusta tehdyt, raamit. Suosittelen Hilkosta.”
Tom Eckstein, Hallituksen jäsen ja kiinteistösijoittaja, As Oy Mannerheimintie 44
“Hilkos Consultingin tiimi oli taloyhtiömme hallituksen tukena koko mittavan peruskorjauksen ajan. Hallituksen puheenjohtajana arvostin erityisesti heidän ammattitaitoaan, nopeaa reagointikykyä yllättäviin tilanteisiin, joustavuutta ja luotettavuutta. Tukea ja ongelmien ratkaisuehdotuksia oli aina saatavilla nopealla aikataululla kun niitä tarvittiin.”
Katja Itkonen, Hallituksen puheenjohtaja, Kiinteistö Oy Helsingin Kaisaniemenkatu 3
“Olen erittäin tyytyväinen yli vuosikymmenen kestäneeseen yhteistyöhön Hilkos Consultingin kanssa. Tekevät aina laadukkaasti sen minkä lupaavat.”
Henrik Wikström, Hallituksen puheenjohtaja, Sarlin Group Oy Ab