Kiinteistö Oy Rikhardin peruskorjaus valmistui Helsingin keskustassa
Kiinteistö Oy Rikhardin peruskorjaus valmistui Helsingin keskustassa

article Author

Author's role

September 8, 2023

Article Published

Julkaistu 01.04.2019

Kiinteistö Oy Rikhardin peruskorjaus valmistui Helsingin keskustassa

Kohde:

Kiinteistö Oy Rikhard
Helsinki
2017 - 2019

Hilkos Consulting Oy:n tehtävät:

  • Rakennuttaminen
  • Rakennustöiden työmaavalvonta
  • Talotekniikkatöiden työmaavalvonta

Kahden arvokiinteistön, Rikhardinkatu 2:n ja Kasarmikatu 42:n peruskorjaus on valmistunut. Molemmat kiinteistöt toimivat nykyisin toimisto- ja liikerakennuksina. Kiinteistöillä oli alunperin yksi käyttäjä, Oikeusministeriö. Nykyään kiinteistöissä on tilat useammalle käyttäjälle.

Uusrenesanssityyppinen kivinen kaupunkitalo Rikhardinkatu 2 sijaitsee Helsingin Kaartinkaupungin sydämessä, Sampi-korttelin koilliskulmalla samalla tontilla Kasarmikatu 42:n rakennuksen kanssa. Se on aikakautensa merkkirakennuksia. Näillä eri-ikäisillä rakennuksilla on sisäyhteys ja niillä on myös yhteinen sisäpiha.

Richardinkatu 2 on valmistunut 1891 ja on arkkitehti Carl Rupert Rosenbergin suunnittelema, alun perin asuinrakennukseksi. Kasarmikatu 42 on vuodelta 1933, professori J.S.Sirenin suunnittelema viisikerroksinen asuinja liiketalo. J.S.Siren suunnitteli myös Eduskuntatalon.

Peruskorjauksessa lisättiin 1.kerrokseen liiketiloja ja Rikhardinkadun puolelle tehtiin lisäksi ravintola keittiöineen. Yläkerroksiin saneerattiin toimistotiloja, jotka voivat toimia itsenäisesti. Rikhardinkadun rakennusmassaan lisättiin lisäksi moderni hissi palvelemaan toimistokerroksia. Muutostöiden yhteydessä uusitaan talotekniikka kokonaisuudessaan sekä sisäpihan parvekkeet ja jätehuoneet.

10 askelta onnistuneeseen korjausrakennushankkeeseen

Kokosimme vinkit Yli 400 hankkeen kokemuksella yhteen pakettiin. Katso miten voit säästää aikaa ja rahaa. Lataa alta.
Lomake lähetetty! Sinut ohjataan lataukseen...
“Olemme vuosia tehneet Hilkoksen rakennuttamisen ja valvonnan kanssa yhteistyötä niin kiinteistöjen korjaushankkeissa kuin vuokralaismuutoksissa. Hilkos pystyy toimimaan hankkeissa ketterästi ja vastaamaan annetuista hankkeista kokonaisvaltaisesti. Heidän toiminnassaan näkyy vahvasti asiakastarpeiden ymmärtäminen ja tahtotila ajaa tilaajan etua hankkeissa.”
Joonas Vuonio, Kiinteistöpäällikkö, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito
“Hilkoksen asiantuntemus on omaa luokkaansa. Hankesuunnitteluvaiheessa kuunneltiin hallitusta ja sen toiveita. Ikkunaremontti toteutettiin asukkaiden kannalta vaivattomasti kunnostamalla ikkunoiden vanhat, hitaasti kasvaneesta puusta tehdyt, raamit. Suosittelen Hilkosta.”
Tom Eckstein, Hallituksen jäsen ja kiinteistösijoittaja, As Oy Mannerheimintie 44
“Hilkos Consultingin tiimi oli taloyhtiömme hallituksen tukena koko mittavan peruskorjauksen ajan. Hallituksen puheenjohtajana arvostin erityisesti heidän ammattitaitoaan, nopeaa reagointikykyä yllättäviin tilanteisiin, joustavuutta ja luotettavuutta. Tukea ja ongelmien ratkaisuehdotuksia oli aina saatavilla nopealla aikataululla kun niitä tarvittiin.”
Katja Itkonen, Hallituksen puheenjohtaja, Kiinteistö Oy Helsingin Kaisaniemenkatu 3
“Olen erittäin tyytyväinen yli vuosikymmenen kestäneeseen yhteistyöhön Hilkos Consultingin kanssa. Tekevät aina laadukkaasti sen minkä lupaavat.”
Henrik Wikström, Hallituksen puheenjohtaja, Sarlin Group Oy Ab