Kiinteistö Oy Richardin peruskorjaus valmistui Helsingin keskustassa
Kiinteistö Oy Richardin peruskorjaus valmistui Helsingin keskustassa

article Author

Author's role

January 10, 2023

Article Published

Julkaistu 01.04.2019

Kiinteistö Oy Richardin peruskorjaus valmistui Helsingin keskustassa

Kohde:

Kiinteistö Oy Richard
Helsinki
2017 - 2019

Hilkos Consulting Oy:n tehtävät:

  • Rakennuttaminen
  • Rakennustöiden työmaavalvonta
  • Talotekniikkatöiden työmaavalvonta

Kahden arvokiinteistön, Richardinkatu 2:n ja Kasarmikatu 42:n peruskorjaus on valmistunut. Molemmat kiinteistöt toimivat nykyisin toimisto- ja liikerakennuksina. Kiinteistöillä oli alunperin yksi käyttäjä, Oikeusministeriö. Nykyään kiinteistöissä on tilat useammalle käyttäjälle.

Uusrenesanssityyppinen kivinen kaupunkitalo Richardinkatu 2 sijaitsee Helsingin Kaartinkaupungin sydämessä, Sampi-korttelin koilliskulmalla samalla tontilla Kasarmikatu 42:n rakennuksen kanssa. Se on aikakautensa merkkirakennuksia. Näillä eri-ikäisillä rakennuksilla on sisäyhteys ja niillä on myös yhteinen sisäpiha.

Richardinkatu 2 on valmistunut 1891 ja on arkkitehti Carl Rupert Rosenbergin suunnittelema, alun perin asuinrakennukseksi. Kasarmikatu 42 on vuodelta 1933, professori J.S.Sirenin suunnittelema viisikerroksinen asuinja liiketalo. J.S.Siren suunnitteli myös Eduskuntatalon.

Peruskorjauksessa lisättiin 1.kerrokseen liiketiloja ja Rikhardinkadun puolelle tehtiin lisäksi ravintola keittiöineen. Yläkerroksiin saneerattiin toimistotiloja, jotka voivat toimia itsenäisesti. Rikhardinkadun rakennusmassaan lisättiin lisäksi moderni hissi palvelemaan toimistokerroksia. Muutostöiden yhteydessä uusitaan talotekniikka kokonaisuudessaan sekä sisäpihan parvekkeet ja jätehuoneet.